UAE

Apvienotie Arābu Emirāti ir populārs atpūtas galamērķis, kas piedāvā unikālu kultūras un modernās arhitektūras apvienojumu, kā arī dažādas izklaides iespējas.

Galvaspilsēta un galvenās pilsētas
Abū Dabi: AAE galvaspilsēta, pazīstama ar savu modernizēto arhitektūru un kultūras objektiem, piemēram, Šeihas Zayed mošeju.
Dubaija: Slavenākā pilsēta, kas piedāvā iepirkšanās, izklaidi un luksusa viesnīcas, kā arī Burj Khalifa – augstāko ēku pasaulē.

Klimats
Karsts un sauss, ar augstām temperatūrām vasarā līdz 50°C un patīkamāku laiku ziemā, ap 20-30°C.

Izklaides un aktivitātes
Pludmales: skaistas pludmales, piemēram, Jumeirah Beach Dubaijā.
Parks un dārzi: labi uzturēti parki un dārzi, piemēram, Zīda dārzs Abū Dabi.
Piedzīvojumi: tuksneša safari, ūdens atrakciju parki un izklaides parki (piemēram, Yas Island).

Kultūra un tradīcijas
Bagāta kultūra un tradīcijas, kas apvieno Arābu mantojumu ar mūsdienu dzīvesveidu.
Vietējā virtuve, kas piedāvā tradicionālus ēdienus, piemēram, hummus un shawarma.

Iepirkšanās
Lielveikali un tirgi, tostarp slavenais Dubai Mall un Gold Souk.

Viesnīcas un naktsmītnes
Plaša viesnīcu izvēle, no luksusa viesnīcām līdz budžeta piedāvājumiem.

AAE ir lielisks galamērķis tiem, kas meklē modernu un ekzotisku atpūtu.

Populāri kūrorti
Abū Dabī, Džumeira, Dubaija

Lidojuma ilgums
Dubaija (DXB) no Rīgas (RIX) apmēram ~9 st

Vidējā gaisa un ūdens temperatūra
Vidējā gaisa temperatūra ziemā 15-25°C, vasarā 35-43°C (dažreiz līdz 50°C)
Vidējā ūdens temperatūra ziemā 21-22°C, vasarā 33 un augstāka

Valsts valodas
arābu

Valūta
AAE dirhēms (AED)

Galvaspilsēta
Abū Dabī

Latvijas pilsoņi uz AAE var ceļot bez vīzas, uzturoties valstī uz laiku līdz 90 dienām 180 dienu periodā.

Latvijas nepilsoņi vīzu īstermiņa ieceļošanai AAE ar tūrisma mērķi var saņemt AAE vēstniecībā Latvijā. Vīzai uz AAE ir jāpiesakās pirms plānotā lidojuma. Detalizēta informācija par vīzas saņemšanas kārtību pieejama, sazinoties ar AAE vēstniecību Latvijā. Latvijas nepilsoņa pases ir derīgas ieceļošanai AAE tikai tūrisma nolūkos.

Ieceļošanas brīdī pasei jābūt derīgai vēl vismaz 6 mēnešus pēc plānotā brauciena beigām.

Ja bērns nav ierakstīts vienā no vecāku pasē, tad obligātā prasība kopā ar bērna pasi uzrādīt dzimšanas apliecības oriģinālu vai tās notariāli apstiprinātu kopiju. Ceļojot ar pavadošo personu ir obligāta notariāli apstiprināta pilnvara.

Ceļojuma apdrošināšanas polise.

​Vairāk noderīgas un aktuālas informācijas par iebraukšanu un uzturēšanos AAE varat atrast – šeit.

Abū Dabī ir Apvienoto Arābu Emirātu galvaspilsēta un otra lielākā pilsēta. Abū Dabī ir viena no populārākajām tūrisma galamērķiem Apvienotajos Arābu Emirātos, piedāvājot apmeklētājiem dažādas aktivitātes, kultūras pieredzes un izcilus apskates objektus.

Atpūta pludmales
Abū Dabī piedāvā lieliskas pludmales, kur varat atpūsties un izbaudīt sauli.

Nakts dzīve
Abū Dabī piedāvā dinamisku un daudzveidīgu nakts dzīvi, kas apvieno modernus klubus, stilīgas bārus un relaksējošas atmosfēras vietas.

Iepirkšana iespējas
Abū Dabī piedāvā plašas iepirkšanās iespējas, sākot no luksusa zīmolu veikaliem līdz tradicionāliem tirgiem. Abū Dabī iepirkšanās pieredze ir daudzveidīga un aizraujoša, piedāvājot kaut ko ikvienam!

Yas Island
Izklaides sala ar atrakciju parku Ferrari World, ūdens parku Yas Waterworld un Yas Marina Racing Circuit.

Saadiyat Island
Pludmales un kultūras centri, kas piedāvā mākslas un kultūras izstādes.

Abū Dabī ir unikāla vieta, kur apvienojas modernitāte un tradīcijas, piedāvājot neaizmirstamu pieredzi visiem apmeklētājiem!

Dubaija ir viens no populārākajiem tūrisma galamērķiem pasaulē, kas piedāvā unikālu pieredzi apmeklētājiem ar savu modernu arhitektūru, luksusa dzīvesveidu un bagātīgu kultūru.

Atpūta pludmales
Dubaijā ir daudzas skaistas pludmales, kas piedāvā lieliskas atpūtas iespējas. Dubaijas pludmales ir ideāla vieta, lai baudītu sauli, ūdeni un dažādas aktivitātes, kā arī lielisku atmosfēru!

Burj Khalifa
Augstākais debesskrāpis pasaulē ar skatu platformu, no kuras paveras elpu aizraujošs skats uz pilsētu.

Dubai Mall
Viena no lielākajām iepirkšanās un izklaides vietām pasaulē ar veikaliem, restorāniem un akvāriju.

Palm Jumeirah
Mākslīgā sala, kas pazīstama ar luksus viesnīcām un pludmalēm.

Desert Safari
Piedzīvojums tuksnesī, kas ietver smilšu kāpņu braucienus, kamieļu izjādes un tradicionālas arābu vakariņas.

Restorāni un bāri
Dubaijā ir plašs naktsdzīves piedāvājums ar stilīgiem bāriem un luksusa restorāniem, kas piedāvā dažādus ēdienus un dzērienus.

Iepirkšanās
Tradicionālie tirgi, kur var iegādāties vietējās preces, kā arī modernus tirdzniecības centrus ar pasaulē pazīstamiem zīmoliem.

Dubai Marina
Apburoša promenāde ar veikaliem, restorāniem un kuģu piestātnēm.

Klimats un apģērbs
Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) klimats ir karsts un sausais, ar dažām sezonālām atšķirībām. Vasarā (maijs – septembris) bieži vien virs 40°C, dažreiz pat līdz 50°C. Augsts mitrums, īpaši piekrastes rajonos. Dienas karstākajās stundās ieteicams palikt iekštelpās. Izvēlieties vieglas un gaisīgas drēbes no dabīgiem audumiem, piemēram, kokvilnas vai lina. Obligāti cepures un saulesbrilles, lai pasargātu sevi no saules. Komfortablas un elpojošas apavi, kas piemēroti karstam laikam. Ziemā (novembris – marts) ir labākais laiks, lai apmeklētu AAE. Temperatūra, parasti no 14°C līdz 30°C. Nakts laikā temperatūra var krasi pazemināties, tāpēc var būt noderīgas vieglas jakas un svārki.

Drošība pludmalēs
Kad apmeklējat pludmales, neatstājiet savas mantas bez uzraudzības. Tāpat ieteicams būt piesardzīgam, kad dodaties peldēties vai veicat ūdens aktivitātes. Ja ceļojat ar bērniem, rūpējieties par viņu drošību pludmalēs un neatstājiet viņus bez uzraudzības.

Veselība un apdrošināšana
Pirms ceļojuma pārbaudiet savu veselības apdrošināšanu un pārliecinieties, vai Jums ir pietiekama medicīniskā apdrošināšana. Ievērojiet vispārējos drošības pasākumus, piemēram, lietojiet sauļošanās līdzekli, dzeriet pietiekami daudz ūdens un ievērojiet higiēnas standartus.

Aizsargājiet savas mantas
Kā jebkurā ceļojumā, ir svarīgi aizsargāt savas mantas no zagļiem. Uzmanieties no kabatām un somām, un neaizmirstiet izmantot seifs vai drošības skapīšus, lai glabātu vērtības.

Valsts likumi un noteikumi
Iepazīstieties ar valsts likumiem un noteikumiem, lai ievērotu vietējās normas un rīkotos atbilstoši. Piemēram, ievērojiet smēķēšanas likumus, atbildiet uz ceļa satiksmes zīmēm un ievērojiet noteikumus par publiskiem uzvedības veidiem.

Valūta un maksājumi
AAE oficiālā valūta ir Apvienoto Arābu Emirātu dirhams (AED). Lielākā daļa vietu, tostarp viesnīcas, restorāni un veikali, pieņem galvenās kredītkartes, piemēram, Visa, MasterCard un American Express. Ir ieteicams pārbaudīt, vai Jūsu karte ir derīga starptautiskajiem darījumiem.

Iepazīstiet vietējo valodu
Oficiālā valoda AAE ir arābu valoda, bet daudzās tūristu vietās un viesnīcās tiek runāta arī angļu valoda. Tomēr būtu noderīgi iemācīties dažus pamata frāzes un vārdus arī arābu valodā, lai komunicētu ar vietējiem iedzīvotājiem. Viņi novērtēs, ja izrādīsiet centību saprast un runāt arābu valodā.

Apvienotajos Arābu Emirātos ir daudz interesantu vietu un aktivitāšu, ko varat apskatīt. Šeit ir daži no populārākajiem apskates objektiem, ko noteikti ir vērts apmeklēt, dodoties uz AAE:

Burj Khalifa
Augstākais debesskrāpis pasaulē, kura augstums ir 828 metri. Apmeklējiet skatu laukumu 124. stāvā, lai baudītu elpu aizraujošu skatu uz pilsētu.

Dubaijas iepirkšanās centrs
Lielākais iepirkšanās centrs pasaulē, kurā ir vairāk nekā 1,200 veikali, iekštelpu akvārijs un ledus slidotava.

Dubaijas Akvārijs un zemūdens zooloģiskais dārzs
Milzīgs akvārijs Dubaijas iepirkšanās centrā. Iespēja tuvu tuvumā redzēt dažādas jūras radības.

Palm Jumeirah
Mākslīgā sala, kas ir veidota kā palmas koks. Apmeklējiet Atlantis, The Palm viesnīcu un akvaparku.

Dubaijas Fountains
Mākslīgā strūklaka, kas piedāvā dejojošu strūklaku šovu pie Dubaijas iepirkšanās centra. Šovi notiek regulāri un ir bez maksas.

Dubaijas vecpilsēta (Al Fahidi Historical Neighborhood)
Iepazīstiet tradicionālo arhitektūru un kultūru. Apmeklējiet Dubaijas muzeju, lai uzzinātu vairāk par pilsētas vēsturi.

Global Village
Starptautisks kultūras un izklaides parks, kas piedāvā dažādas kultūras no visas pasaules. Lieliska vieta, kur baudīt ēdienus, izrādes un izstādes.

Papildus informācija
Veselība
Dodoties uz AAE stingri ieteicam iegādāties ceļojuma apdrošināšanas polisi. Ceļojuma apdrošināšana pasarga Jūs no neparedzētiem un liekiem izdevumiem.
Drošība
Atcerieties ievērot vietējās tradīcijas un noteiktos drošības pasākumus, lai Jūsu ceļojums būtu patīkams un drošs.
Ja esat nonācis ārkārtas situācijā
AAE (policija, neatliekamā medicīniskā palīdzība, ugunsdzēsēji) vienotais ārkārtas tālrunis – 112, Latvijas vēstniecība AAE +971 244 732 67, Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta diennakts tālrunis +371 26 33 77 11

Labākie piedāvājumi uz izvēlēto galamērķi